Online 3D Printen logo

Algemene Voorwaarden

1 Juli 2024

Inhoudsopgave

Artikel 1: Definities

Artikel 2: Identiteit van de Onderneming

Artikel 3: Toepasselijkheid

Artikel 4: Het aanbod

Artikel 5: Prijzen

Artikel 6: Betalen

Artikel 7: Levering

Artikel 8: Eigendomsvoorbehoud

Artikel 9: Klachtenregeling

Artikel 10: Herroepingsrecht

Artikel 11: Aansprakelijkheid

Artikel 12: Overmacht

Artikel 13: Disclaimer Kennisbank en Veiligheid

Artikel 14: Intellectuele Eigendomsrechten

Artikel 15: Verboden Voorwerpen om te 3D-printen of te Verschepen Binnen en Buiten de EU

Artikel 16: Privacy en Gegevensbescherming

Artikel 17: Toepasselijk recht en Geschillenbeslechting

Artikel 18: Wijzigingen in de Algemene Voorwaarden

Artikel 19: Slotbepalingen

Artikel 1 – Definities

1.1. In deze algemene voorwaarden worden de volgende termen met de daaraan toegekende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven:

1.2. “Webshop“: online-3d-printen.nl, een online platform waarop producten en/of diensten worden aangeboden en verkocht aan consumenten en/of bedrijven.

1.3. “Klant“: de natuurlijke persoon of rechtspersoon die een overeenkomst aangaat met de webshop voor de aankoop van producten en/of diensten.

1.4. “Overeenkomst“: elke overeenkomst tussen de webshop en de klant met betrekking tot de aankoop van producten en/of diensten, inclusief eventuele wijzigingen of aanvullingen daarop.

1.5. “Producten“: alle goederen die worden aangeboden en verkocht in de webshop, inclusief maar niet beperkt tot 3D-geprinte objecten, accessoires en andere merchandise.

1.6. “Diensten“: alle diensten die worden aangeboden en verricht door de webshop, inclusief maar niet beperkt tot 3D-printservices, ontwerpdiensten en klantenservice.

1.7. “Partijen“: verwijst naar zowel de webshop als de klant gezamenlijk.

1.8. “Schriftelijk“: communicatie per e-mail, post of enig ander middel dat kan worden beschouwd als een geschreven document.

1.9. “Consument“: een natuurlijke persoon die handelt voor doeleinden die buiten zijn handels-, bedrijfs-, ambachts- of beroepsactiviteiten vallen.

1.10. “Bedrijf“: een rechtspersoon die handelt voor doeleinden die verband houden met zijn handels-, bedrijfs-, ambachts-, of beroepsactiviteit.

1.11. “Werkdagen“: maandag tot en met vrijdag, met uitzondering van wettelijke feestdagen in Nederland en België.

1.12. Andere definities die in deze algemene voorwaarden worden gebruikt, hebben dezelfde betekenis als in de toepasselijke wetgeving, tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven.

Artikel 2: Identiteit van de Onderneming

2.1. De webshop wordt geëxploiteerd onder de naam Online 3D Printen en is eigendom van Circuitix.

  • Gildeplein 307
  • 1445 GW Purmerend
  • Nederland

Geen bezoek adres.


  • E: info@online-3d-printen.nl
  • T: +31 85 8222 430
  • KVK-nummer: 94230129
  • BTW-nummer: NL005073927B02

2.2. Voor vragen, klachten of opmerkingen met betrekking tot de webshop, de producten of diensten, kan contact worden opgenomen met de klantenservice via de volgende contactgegevens: info@online-3d-printen.nl

2.3. De webshop beschikt over een BTW-identificatienummer, dat als volgt luidt: NL005073927B02

2.4. Eventuele correspondentie met de webshop dient te worden gericht aan de bovengenoemde postadres of via de beschikbare gestelde communicatiemiddelen zoals het e-mailadres en telefoonnummer.

2.5. De informatie met betrekking tot de identiteit van de onderneming is te alle tijde beschikbaar en transparant voor de klant op de website van de webshop.

Artikel 3: Toepasselijkheid

3.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, offertes, overeenkomsten en leveringen van producten en/of diensten door Online 3D Printen, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen.

3.2. Door gebruik te maken van de website, het plaatsen van een bestelling of het accepteren van een offerte van de webshop, aanvaardt de klant de toepasselijkheid van deze algemene voorwaarden.

3.3. Afwijkingen van deze algemene voorwaarden zijn slechts geldig indien deze uitdrukkelijk en schriftelijk zijn overeengekomen tussen de webshop en de klant.

3.4. Deze algemene voorwaarden zijn ook van toepassing op eventuele aanvullende of vervolgopdrachten van de klant, tenzij uitdrukkelijk schriftelijk anders is overeengekomen tussen de partijen.

3.5. Eventuele inkoop- of andere voorwaarden van de klant worden uitdrukkelijk van de hand gewezen, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen tussen de partijen.

Artikel 4: Het aanbod

4.1. Alle aanbiedingen en offertes van Online 3D Printen zijn vrijblijvend, tenzij uitdrukkelijk anders is vermeld.

4.2. De webshop behoudt zich het recht voor om het aanbod te wijzigen of in te trekken, zelfs nadat de klant een bestelling heeft geplaatst, in geval van bijvoorbeeld technische fouten, prijsfouten of onvoorziene omstandigheden.

4.3. Afbeeldingen, specificaties, beschrijvingen en andere informatie met betrekking tot de producten en/of diensten op de website van de webshop zijn indicatief en kunnen afwijken van de werkelijkheid. De klant kan geen rechten ontlenen aan dergelijke informatie.

4.4. Een overeenkomst komt tot stand op het moment dat de klant een bestelling plaatst in de webshop en deze bestelling door de webshop is bevestigd of wanneer er een schriftelijke bestelling geplaatst is en deze door een vertegenwoordiger van Online 3D Printen schriftelijk is bevestigd. De bevestiging van de bestelling wordt per e-mail verzonden naar het door de klant opgegeven e-mailadres.

4.5. In geval van onvolledige of onjuiste informatie verstrekt door de klant bij het plaatsen van een bestelling, behoudt de webshop zich het recht voor om de bestelling te annuleren of aan te passen.

4.6. Eventuele wijzigingen of aanvullingen op het aanbod van de webshop zijn slechts geldig indien schriftelijk overeengekomen tussen de partijen.

4.7. Elk aanbod bevat zodanige informatie, dat voor de consument duidelijk is wat de rechten en verplichtingen zijn, die aan de aanvaarding van het aanbod zijn verbonden. Dit betreft in het bijzonder:

  • De prijs inclusief belastingen.
  • De eventuele kosten van verzending.
  • De wijze waarop de overeenkomst tot stand zal komen en welke handelingen daarvoor nodig zijn.
  • Het al dan niet van toepassing zijn van het herroepingsrecht.
  • De wijze van betaling, aflevering en uitvoering van de overeenkomst.
  • De termijn voor aanvaarding van het aanbod, dan wel de termijn waarbinnen de ondernemer de prijs garandeert.
  • De hoogte van het tarief voor communicatie op afstand indien de kosten van de gebruiker van de techniek voor communicatie op afstand worden berekend op een andere grondslag dan het reguliere basistarief voor het gebruikte communicatiemiddel.
  • Of de overeenkomst na de totstandkoming wordt gearchiveerd, en zo ja op welke deze voor de consument te raadplegen is.
  • De manier waarop de consument, voor het sluiten van de overeenkomst, de door hem in het kader van de overeenkomst verstrekte gegevens kan controleren en indien gewenst herstellen.
  • De eventuele andere talen waarin, naast het Nederlands, de overeenkomst kan worden gesloten.
  • De gedragscodes waaraan de ondernemer zich heeft onderworpen en de wijze waarop de consument deze gedragscodes langs elektronische weg kan raadplagen.
  • De minimale duur van de overeenkomst op afstand in geval van een duurtransactie.

4.8. De webshop behoudt zich het recht voor om een opdracht te wijzigen zonder verplicht te zijn hiervoor een reden op te geven. In geval van een dergelijke wijziging zal de klant zo spoedig mogelijk informeren over de aard van de wijziging.

Artikel 5: Prijzen

5.1. Alle prijzen vermeld op de website van Online 3D Printen zijn inclusief BTW en andere van toepassing zijnde belastingen, tenzij anders vermeld.

5.2. De prijzen van de producten en/of diensten zijn onderhevig aan wijzigingen en kunnen op elk moment worden aangepast door de webshop, zonder voorafgaande kennisgeving aan de klant.

5.3. Eventuele verzendkosten, handelingskosten, betaalkosten of andere bijkomende kosten worden duidelijk vermeld tijdens het bestelproces, voordat de klant de bestelling definitief plaatst.

5.5. Fouten in prijzen, afbeeldingen, specificaties of andere informatie op de website van de webshop zijn niet bindend voor de webshop. De webshop behoudt zich het recht voor om dergelijke fouten te corrigeren en de klant hiervan op de hoogte te stellen.

5.6. Betaling van de prijs dient te geschieden op de wijze zoals aangegeven tijdens het bestelproces, tenzij schriftelijk anders overeengekomen tussen de webshop en de klant.

Artikel 6: Betalen

6.1. Betaling van de bestelling dient te geschieden op de wijze zoals aangegeven tijdens het bestelproces op de website van Online 3D Printen ( https://online-3d-printen.nl ).

6.2. De klant kan de bestelling betalen via de beschikbare betaalmethoden die door de webshop geaccepteerd worden in het bestelproces.

6.3. De betaling dient te geschieden in de valuta zoals aangegeven op de website van de webshop, tenzij anders overeengekomen tussen de partijen.

6.5. Betalingen worden verwerkt door een externe betalingsdienstaanbieder en zijn onderhevig aan de voorwaarden en privacybeleid van deze aanbieder. De webshop is niet verantwoordelijk voor eventuele fouten, vertragingen of andere problemen met betrekking tot de betalingstransactie.

6.6. Eventuele kosten verbonden aan de betalingstransactie, zoals transactiekosten of valutawisselkosten, zijn voor rekening van de klant en worden duidelijk vermeld tijdens het bestelproces.

Artikel 7: Levering

7.1. De levering van de bestelde producten wordt uitgevoerd op het adres zoals door de klant opgegeven tijdens het bestelproces, tenzij anders schriftelijk overeengekomen tussen de partijen.

7.2. De webshop streeft ernaar om de bestelde producten binnen de aangegeven leveringstermijn te leveren. De leveringstermijn wordt indicatief vermeld tijdens het bestelproces en is onderhevig aan eventuele vertragingen als gevolg van onvoorziene omstandigheden of overmacht.

7.3. De klant is verantwoordelijk voor het controleren van de juistheid van het afleveradres en het verstrekken van correcte contactgegevens voor een succesvolle levering. Indien de klant onjuiste of onvolledige informatie verstrekt, kan dit leiden tot vertraging of extra kosten voor de levering.

7.4. Bij levering van de producten dient de klant de zending te controleren op eventuele zichtbare schade of tekorten. Eventuele klachten over de levering dienen binnen een redelijke termijn na ontvangst van de producten te worden gemeld aan de webshop.

7.5. Indien de levering van de bestelde producten niet mogelijk is binnen de aangegeven leveringstermijn, zal de webshop de klant hierover zo spoedig mogelijk informeren en een nieuwe leveringstermijn voorstellen.

7.6. De risico’s van beschadiging en verlies van producten gaan over op de klant op het moment van levering.

Artikel 8: Eigendomsvoorbehoud

8.1. De eigendom van de geleverde producten gaat pas over op de klant nadat de klant volledig aan al zijn betalingsverplichtingen heeft voldaan, inclusief de betaling van de koopprijs, eventuele verzendkosten en andere kosten.

8.2. Zolang de eigendom van de producten niet op de klant is overgegaan, is de klant verplicht om de producten als een goed huisvader te bewaren en te beschermen tegen verlies, diefstal, beschadiging of andere risico’s.

8.3. De klant is niet gerechtigd om de producten te verkopen, verpanden, bezwaren of op enige andere wijze te vervreemden voordat de eigendom is overgegaan op de klant, tenzij schriftelijk anders overeengekomen met de webshop.

8.4. In geval van betalingsachterstand of wanbetaling door de klant, behoudt de webshop zich het recht voor om de eigendom van de producten terug te vorderen, onverminderd haar recht om verdere schadevergoeding te eisen.

8.5. Het eigendomsvoorbehoud blijft van kracht totdat alle openstaande vorderingen van de webshop op de klant volledig zijn voldaan, inclusief eventuele rente en kosten.

8.6. De klant is verplicht om de webshop onmiddellijk schriftelijk op de hoogte te stellen van enige beslaglegging of andere aanspraken van derden op de producten waarop een eigendomsvoorbehoud rust.

Artikel 9: Klachtenregeling

9.1. De webshop streeft naar volledige tevredenheid van haar klanten. Indien de klant een klacht heeft over de producten, diensten of de dienstverlening van de webshop, dient de klant dit zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen na constatering van de klacht, schriftelijk kenbaar te maken aan de webshop.

9.2. Klachten kunnen worden ingediend via het contactformulier op de website van de webshop, per e-mail naar het daarvoor bestemde klachtenadres, of per post naar het adres van de webshop zoals vermeld in deze algemene voorwaarden.

9.3. De webshop zal de klacht zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst, inhoudelijk beoordelen en naar beste vermogen trachten op te lossen.

9.4. Indien de klacht niet binnen redelijke termijn of naar tevredenheid van de klant wordt opgelost, heeft de klant het recht om de klacht voor te leggen aan de bevoegde rechter of een erkende geschillencommissie.

9.5. Klachten over facturen dienen eveneens binnen 14 dagen na factuurdatum schriftelijk te worden gemeld aan de webshop. Na het verstrijken van deze termijn wordt de klant geacht de factuur te hebben aanvaard en komen eventuele klachten hierover te vervallen.

9.6. Het indienen van een klacht ontslaat de klant niet van zijn betalingsverplichtingen jegens de webshop, tenzij schriftelijk anders overeengekomen tussen de webshop en de klant.

Artikel 10: Herroepingsrecht

10.1. De klant heeft het recht om de overeenkomst met betrekking tot de aankoop van producten binnen een termijn van 14 dagen na ontvangst van de producten zonder opgave van redenen te herroepen.

10.2. Tijdens deze bedenktijd zal de klant zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Het product zal slechts in die mate worden uitgepakt of gebruikt voor zover dat nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van het product vast te stellen.

10.3. Indien de klant gebruik wenst te maken van zijn herroepingsrecht, dient de klant dit binnen de herroepingstermijn schriftelijk kenbaar te maken aan de webshop via het daarvoor bestemde herroepingsformulier of op andere duidelijke wijze.

10.4. Na ontvangst van de herroepingsbeding zal de webshop de klant onverwijld, doch uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van de melding, informeren over de procedure voor de retourzending en het terugbetalen van eventuele betaalde bedragen.

10.5. De kosten van retourzending zijn voor rekening van de klant, tenzij anders overeengekomen tussen de webshop en de klant.

10.6. De webshop zal het terug te betalen bedrag, inclusief eventuele verzendkosten voor de heenzending, binnen 14 dagen na ontvangst van de geretourneerde producten terugbetalen aan de klant, mits de producten in goede staat zijn ontvangen.

10.7. Het herroepingsrecht is niet van toepassing op producten die op maat zijn gemaakt of die een duidelijk persoonlijk karakter hebben, tenzij anders overeengekomen tussen de webshop en de klant.

Artikel 11: Aansprakelijkheid

11.1. De webshop is uitsluitend aansprakelijk voor directe schade die de klant lijdt als gevolg van een toerekenbare tekortkoming in de nakoming van de overeenkomst door de webshop.

11.2. De aansprakelijkheid van de webshop is beperkt tot het bedrag van de factuurwaarde van de betreffende overeenkomst, of tot het bedrag dat door de aansprakelijkheidsverzekering van de webshop wordt gedekt, indien dit hoger is.

11.3. De webshop is niet aansprakelijk voor indirecte schade, waaronder begrepen gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparingen, verminderde goodwill, schade door bedrijfsstagnatie, verlies van gegevens of immateriële schade, ongeacht de oorzaak daarvan.

11.4. De klant vrijwaart de webshop voor alle aanspraken van derden, waaronder begrepen eventuele boetes, schadevergoedingen en andere kosten, die voortvloeien uit of verband houden met de uitvoering van de overeenkomst door de webshop.

11.5. De webshop is niet aansprakelijk voor schade veroorzaakt door overmacht, waaronder begrepen, maar niet beperkt tot, natuurrampen, stakingen, terroristische aanslagen, oorlogen, pandemieën, overheidsmaatregelen, technische storingen of internetstoringen.

Artikel 12: Overmacht

12.1. Onder overmacht wordt verstaan elke omstandigheid die de nakoming van de overeenkomst tijdelijk of blijvend onmogelijk maakt en die niet aan de webshop kan worden toegerekend, zoals, maar niet beperkt tot, natuurrampen, stakingen, terroristische aanslagen, oorlogen, pandemieën, overheidsmaatregelen, technische storingen of internetstoringen.

12.2. In geval van overmacht zal de webshop de klant hierover zo spoedig mogelijk informeren en zal de verplichting tot nakoming van de overeenkomst worden opgeschort voor de duur van de overmachtsituatie. Indien de overmachtssituatie langer dan 30 dagen voortduurt, hebben zowel de webshop als de klant het recht om de overeenkomst schriftelijk te ontbinden, zonder dat zij jegens elkaar aanspraak kunnen maken op enige vorm van schadevergoeding.

12.4. Indien de webshop reeds gedeeltelijk aan haar verplichtingen heeft voldaan op het moment dat de overmachtssituatie intreedt, is de webshop gerechtigd om het reeds uitgevoerde gedeelte van de overeenkomst afzonderlijk te factureren en is de klant gehouden deze factuur te voldoen als ware het een afzonderlijke overeenkomst.

12.5. De webshop zal zich inspannen om de gevolgen van de overmachtssituatie zoveel mogelijk te beperken en zal de klant zo spoedig mogelijk informeren over eventuele maatregelen die worden genomen om de overeenkomst alsnog uit te voeren.

Artikel 13: Disclaimer Kennisbank en Veiligheid

13.1. De webshop biedt een kennisbank aan met informatie over materialen, 3D-printen en het nabewerken van 3D-prints. Hoewel wij streven naar het verstrekken van nauwkeurige en up-to-date informatie, kunnen wij geen garantie geven over de volledigheid, juistheid of geschiktheid van de verstrekte informatie voor specifieke doeleinden.

13.2. De informatie in de kennisbank bevat onder andere aanwijzingen en tips over het gebruik van chemicaliën en gereedschappen zoals boren voor het nabewerken van 3D-prints. Het gebruik van dergelijke materialen en gereedschappen kan risico's met zich meebrengen.

13.3. De webshop is op geen enkele manier aansprakelijk voor schade, verlies of letsel veroorzaakt door het gebruik van de producten die wij leveren of door de informatie die in onze kennisbank wordt verstrekt. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, directe, indirecte, incidentele, gevolg- of bijzondere schade.

13.4. Wij raden aan om altijd professioneel advies in te winnen en de nodige veiligheidsmaatregelen te treffen bij het werken met chemicaliën, gereedschappen en andere materialen die kunnen worden gebruikt bij het nabewerken van 3D-prints.

13.5. De klant is zelf verantwoordelijk voor het naleven van alle toepasselijke wet- en regelgeving met betrekking tot het gebruik van de producten en de informatie verstrekt door de webshop.

Artikel 14: Intellectuele Eigendomsrechten

14.1. Alle intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de producten, diensten, ontwerpen, teksten, afbeeldingen, logo’s, handelsmerken, domeinnamen en andere materialen van de webshop, zoals auteursrechten, merkrechten, octrooirechten en handelsnaamrechten, berusten uitsluitend bij de webshop of haar licentiegevers.

14.2. Het is de klant niet toegestaan om zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de webshop enige materialen of informatie van de webshop te verveelvoudigen, te verspreiden, te wijzigen, openbaar te maken of te gebruiken voor commerciële doeleinden, tenzij dit strikt noodzakelijk is voor het gebruik van de producten of diensten van de webshop overeenkomstig de overeenkomst met de klant.

14.3. De webshop respecteert de intellectuele eigendomsrechten van derden en verzoekt de klant om hetzelfde te doen. Indien de klant van mening is dat zijn intellectuele eigendomsrechten worden geschonden door enige materialen of informatie van de webshop, dient de klant dit onverwijld schriftelijk te melden aan de webshop, waarna de webshop passende maatregelen zal nemen om de inbreuk te onderzoeken en te beëindigen.

14.4. Het gebruik van materialen of informatie van de webshop door de klant in strijd met de intellectuele eigendomsrechten van de webshop kan leiden tot civiele en strafrechtelijke sancties, waaronder schadevergoeding, boetes en gerechtelijke vervolging.

Artikel 15: Verboden Voorwerpen om te 3D-printen of te Verschepen Binnen en Buiten de EU

15.1. De webshop houdt zich aan alle nationale en internationale wet- en regelgeving met betrekking tot verboden voorwerpen om te 3D-printen en te verschepen. Het is strikt verboden om de volgende voorwerpen te 3D-printen of te verschepen:

  • Wapens en Munitie: Inclusief vuurwapens, onderdelen van vuurwapens, munitie en gerelateerde componenten. Dit valt onder nationale wetgeving en internationale regelgeving zoals ITAR (International Traffic in Arms Regulations).
  • Medische Apparatuur: Inclusief onderdelen die medische goedkeuring vereisen. Deze mogen alleen worden geproduceerd door gecertificeerde entiteiten en moeten voldoen aan strikte richtlijnen.
  • Illegale Drugs en Paraphernalia: Inclusief apparatuur voor de productie of het gebruik van illegale drugs.
  • Explosieven en Ontplofbare Stoffen: Inclusief materialen die gebruikt kunnen worden voor explosieven of ontplofbare stoffen.
  • Dual-Use Goederen: Goederen die zowel voor civiele als militaire toepassingen gebruikt kunnen worden, zoals bepaalde software, technologieën en chemicaliën. Deze zijn gereguleerd onder de EU Dual Use-verordening en EAR (Export Administration Regulations) in de VS.

15.2. Bij het verzenden en/of verschepen van goederen, zowel binnen als buiten de EU, zijn er strikte regels die nageleefd moeten worden. Voorwerpen die verboden zijn om te verschepen omvatten:

  • Vuurwapens en Wapenonderdelen: De export van militaire technologieën, inclusief vuurwapens en onderdelen, is streng gecontroleerd en vaak verboden zonder een passende vergunning onder de ITAR-regelgeving.
  • Dual-Use Goederen: Goederen die zowel voor civiele als militaire toepassingen gebruikt kunnen worden, zoals bepaalde software, technologieën en chemicaliën, zijn gereguleerd onder de EU Dual Use-verordening en EAR (Export Administration Regulations) in de VS. Deze goederen mogen niet zonder vergunning worden geëxporteerd.
  • Medische Apparatuur en Farmaceutische Producten: Het exporteren van bepaalde medische apparatuur en farmaceutische producten kan verboden of streng gereguleerd zijn zonder de juiste vergunningen en naleving van de regelgeving.

15.3. De webshop behoudt zich het recht voor om elke opdracht te weigeren of te annuleren die in strijd is met deze bepalingen, zonder verplicht te zijn hiervoor een reden op te geven, zoals beschreven in Artikel 4.8 van deze algemene voorwaarden.

15.4. De klant is verplicht om zich te informeren over de geldende wet- en regelgeving en ervoor te zorgen dat de aangeboden modellen en producten voldoen aan deze regelgeving. De webshop aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor enige vorm van wettelijke overtreding door de klant.

15.5. In geval van twijfel over de wettigheid van een 3D-model of het verzenden of verschepen van een product, dient de klant contact op te nemen met de webshop voor verdere informatie en goedkeuring voordat een bestelling wordt geplaatst.

Artikel 16: Privacy en Gegevensbescherming

16.1. De webshop hecht grote waarde aan de bescherming van de privacy en persoonsgegevens van haar klanten en houdt zich strikt aan de geldende wet- en regelgeving op het gebied van privacy en gegevensbescherming, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

16.2. De webshop verwerkt persoonsgegevens van klanten uitsluitend voor het uitvoeren van de overeenkomst, het verlenen van de gevraagde diensten, het afhandelen van bestellingen en het nakomen van wettelijke verplichtingen. Persoonsgegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt zonder uitdrukkelijke toestemming van de klant.

16.3. De webshop neemt passende technische en organisatorische maatregelen om persoonsgegevens te beschermen tegen verlies, misbruik, ongeautoriseerde toegang, openbaarmaking en wijziging. Hierbij wordt rekening gehouden met de stand van de techniek, de uitvoeringskosten, de aard, de omvang, de context en de verwerkingsdoeleinden, alsmede de risico’s voor de rechten en vrijheden van natuurlijke personen.

16.4. De klant heeft het recht om zijn persoonsgegevens in te zien, te corrigeren, te verwijderen of over te dragen, en om bezwaar te maken tegen de verwerking van zijn persoonsgegevens. De klant kan hiervoor contact opnemen met de webshop via de contactgegevens zoals vermeld op de website.

16.5. De webshop kan gebruik maken van cookies en vergelijkbare technologieën om het gebruik van de website te analyseren, het gebruikersgedrag te volgen, gepersonaliseerde advertenties aan te bieden en de gebruikerservaring te verbeteren. De klant heeft het recht om cookies te weigeren of te beheren via de instellingen van zijn internetbrowser.

16.6. De webshop zal persoonsgegevens niet langer bewaren dan noodzakelijk is voor de doeleinden waarvoor zij worden verwerkt, tenzij er een wettelijke verplichting bestaat om de gegevens langer te bewaren of de klant hiervoor uitdrukkelijke toestemming heeft verleend.

Artikel 17: Toepasselijk recht op Geschillenbeslechting

17.1 Op alle overeenkomsten tussen de webshop en de klant waarop deze algemene voorwaarden van toepassing zijn, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.

17.2. Alle geschillen die voortvloeien uit of verband houden met een overeenkomst tussen de webshop en de klant, zullen in eerste instantie worden voorgelegd aan de bevoegde rechtbank in het arrondissement waar de webshop is gevestigd, tenzij de wet dwingend anders voorschrijft.

17.3. Indien de klant een consument is, heeft hij het recht om binnen 1 maand na het ontstaan van het geschil aan de webshop kenbaar te maken dat hij kiest voor beslechting van het geschil door de volgens de wet bevoegde rechter.

17.4. Indien de webshop een geschil wil voorleggen aan de bevoegde rechter, zal de klant binnen 1 maand na een daartoe strekkend verzoek van de webshop schriftelijk kenbaar maken of hij instemt met beslechting van het geschil door de volgens de wet bevoegde rechter.

17.5. Indien de klant niet tijdig reageert op het verzoek van de webshop of indien de klant niet instemt met beslechting van het geschil door de volgens de wet bevoegde rechter, is de webshop gerechtigd om het geschil voor te leggen aan de bevoegde rechter in het arrondissement waar de klant is gevestigd.

Artikel 18: Wijzigingen in de Algemene Voorwaarden

18.1. De webshop behoudt zich het recht voor om deze algemene voorwaarden te allen tijde eenzijdig te wijzigen of aan te vullen.

18.2. Wijzigingen in deze algemene voorwaarden zullen van kracht worden 30 dagen nadat de gewijzigde voorwaarden op de website van de webshop zijn gepubliceerd, tenzij anders aangegeven.

18.3. Door gebruik te blijven maken van de producten en diensten van de webshop na de inwerkingtreding van de gewijzigde voorwaarden, aanvaardt de klant de gewijzigde voorwaarden volledig en zonder voorbehoud.

18.4. Wijzigingen in deze algemene voorwaarden zullen niet van toepassing zijn op lopende overeenkomsten, tenzij de klant uitdrukkelijk instemt met de toepassing van de gewijzigde voorwaarden op de lopende overeenkomst.

Artikel 19: Slotbepalingen

19.1. Indien enige bepaling van deze algemene voorwaarden nietig of vernietigbaar wordt verklaard door een bevoegde rechter, zullen de overige bepalingen van deze voorwaarden volledig van kracht blijven. De nietige of vernietigbare bepaling zal worden vervangen door een geldige bepaling die zoveel mogelijk aansluit bij het doel en de strekking van de nietige of vernietigbare bepaling.

19.2. De webshop is gerechtigd om haar rechten en verplichtingen uit hoofde van de overeenkomst met de klant over te dragen aan een derde, zonder voorafgaande toestemming van de klant.

19.3. De klant is niet gerechtigd om zijn rechten en verplichtingen uit hoofde van de overeenkomst met de webshop over te dragen aan een derde, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de webshop.

19.4. Deze algemene voorwaarden vormen de volledige en exclusieve afspraken tussen de webshop en de klant met betrekking tot het onderwerp van de overeenkomst en vervangen alle eerdere afspraken, regelingen en verklaringen, zowel mondeling als schriftelijk, tussen de partijen.

19.5. Afwijkingen van deze algemene voorwaarden zijn slechts geldig indien deze uitdrukkelijk en schriftelijk zijn overeengekomen tussen de webshop en de klant.